Home » Tips » PayPro review

PayPro review

PayPro is een Nederlandse betaalprovider en biedt daarnaast ook een affiliate programma aan. PayPro richt zich voornamelijk op digitale producten en is daarom een geliefd affiliate netwerk bij affiliate website eigenaren. Maar hoe goed (of slecht) is PayPro eigenlijk? Lees dat in deze review.


paypro affiliate netwerk

Wat is PayPro?

Paypro is een Nederlands affiliate netwerk dat de hele afhandeling van affiliate marketing voor haar rekening neemt. Publisher kunnen via PayPro hun producten aanbieden zodat affiliates deze producten kunnen promoten in ruil voor een commissie. Een affiliate heeft bijvoorbeeld een website en hierop promoten zij een product. Als een bezoeker via de affiliate link op de website een product aanschaft, ontvangt de website eigenaar een van te voren afgesproken vergoeding (commissie) voor de verkoop.

PayPro zorg voor de affiliate links en de registratie van de klikken op de affiliate links en de verkopen. Daarnaast betaalt PayPro de commissies aan de affiliate uit. Bij PayPro zijn er voornamelijk digitale producten die gepromoot kunnen worden. De producten kunnen heel verschillend van aard zijn. Zo zijn er producten in de volgende categorieën:

 • Gezondheid
 • Hobby
 • Educatie
 • Business
 • Marketing
 • Geluk & Relatie
 • Entertainment
 • Geld verdienen

paypro affiliate producten

De meeste affiliate producten zijn online cursussen of e-books. PayPro is vooral bekend als affiliate netwerk omdat het actief in de Affiliate Marketing Revolutie cursus gepromoot wordt. Jacko Meijaard gebruikt de producten van PayPro als voorbeeld in zijn cursus.

Aanmelden bij PayPro

In principe kan iedereen van 18 jaar of ouder zich bij PayPro als affiliate aanmelden. Er is wordt wel een grondige check gedaan, zo moet je een kopie van een identiteitsbewijs aanleveren en wordt er een proefbetaling op je rekening gestort. Maar in principe ben je binnen een paar dagen aangemeld en kun je beginnen met het promoten van de verschillende producten.

PayPro inloggen

paypro inloggen

Het inloggen op het dashboard van PayPro is heel simpel. Nadat je bent aangemeld, krijg je je gebruikersnaam en wachtwoord en kun je naar de website van PayPro gaan om  in te loggen.

PayPro voordelen

PayPro heeft wat voordelen op traditionele affiliate netwerken zoals TradeTracker en Daisycon.

 • Hoge commissies; de commissies op PayPro zijn over het algemeen hoger dan op andere netwerken. Dit komt omdat het bijna altijd om digitale producten gaat.
 • Snelle uitbetaling; waar je bij andere netwerken soms wel 2 maanden op de goedkeuring van een commissie moet wachten, krijg je bij PayPro bij onmiddellijk goedkeuring.
 • Weinig afwijzingen; en datzelfde geldt voor de afwijzingen. Op PayPro wordt nagenoeg elke commissie goedgekeurd.
 • Eenmaal aangemeld, kun je je affiliate links zonder extra goedkeuring op verschillende websites of social media plaatsen.

PayPro nadelen

Maar natuurlijk zijn er niet alleen maar voordelen, er zijn ook een paar nadelen.

 • Interface kan een update gebruiken; één van de grootste minpunten is dat de interface van PayPro verouderd is. Het bedrijf is de laatste maanden trouwens wel hard aan de slag om de boel te verbeteren.
 • Weinig vernieuwing; lang is er weinig aan het netwerk vernieuwd waardoor de gebruikte technieken gedateerd beginnen te raken. Maar ook hier wordt de laatste tijd aan gewerkt.
 • Beperkt aanbod; er zijn niet zo heel veel producten die je als affiliate kan promoten.

Wanneer PayPro gebruiken?

Als je wil beginnen met affiliate marketing dan is het een goed idee om PayPro te gebruiken. Het aanmeld proces is eenvoudig en als je eenmaal aangemeld bent, dan kun je je links overal waar je wil plaatsen (op verschillende websites maar ook op social media of in je nieuwsbrief). De meeste vergoedingen zijn hoger dan bij andere affiliate netwerken.

Eindconclusie over PayPro

PayPro is een affiliate netwerk dat zich niet mag ontbreken als je met affiliate marketing aan de slag gaat. Ook al zijn er zeker een paar punten aan het netwerk die verbeterd kunnen worden maar daar is PayPro op dit moment mee aan het werk.

Plaats een reactie