Home » Tips » Geld verdienen met affiliate marketing, hoe doe je dat?

Geld verdienen met affiliate marketing, hoe doe je dat?

Geld verdienen met affiliate marketing is één van de beste manieren om online geld te verdienen. De kosten om te beginnen zijn laag en met de affiliate marketing kun je een goed inkomen verdienen.


geld verdienen met affiliate marketing

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een online marketing verdienmodel waarbij minimaal 2 maar meestal 3 partijen betrokken zijn. Eén partij promoot producten en/ of diensten van een andere partij in ruil voor een commissie. De commissie is van te voren bepaald en wordt meestal uitgekeerd als er een verkoop plaatsvindt maar dit kan ook als er bijvoorbeeld een aanvraag wordt gedaan.

De 3 partijen die bij affiliate marketing betrokken zijn:

 • De affiliate; dit is iemand die de producten en/ of diensten van iemand anders promoot in ruil voor een commissie
 • De publisher (een adverteerder); dit is het bedrijf dat producten en/ of diensten aanbiedt
 • Het affiliate netwerk; zorgt voor de administratie en de financiën

Zoals gezegd kunnen er 3 partijen meedoen. Het is niet per se nodig om van een affiliate netwerk gebruik te maken. Je kan ook rechtstreeks met de publisher zaken doen zoals bijvoorbeeld bij Bol.com en Coolblue.

Hoe werkt affiliate marketing?

affiliate marketing uitleg

Het principe van affiliate marketing is heel simpel; een affiliate verdient een commissie op het moment dat een klant via een affiliate link een product of dienst koopt. Meestal maken affiliates gebruik van een website, bijvoorbeeld een blog over een bepaald onderwerp maar affiliate kan ook op andere manieren toegepast worden:

 • Via een mailing waar affiliate links in geplaatst worden
 • Via social media
 • Via video’s

Het belangrijkste is dat een bezoeker op een affiliate link klikt en overgaat tot aankoop.

Hoe verdien je geld met affiliate marketing?

Geld met affiliate marketing verdien je wanneer iemand een product of dienst via jouw affiliate link aanschaft. Een affiliate link is een speciale link die je van een affiliate netwerk krijgt. Aan de hand van de link kan het affiliate netwerk zien waar de bezoeker vandaan komt en de commissie aan de juiste persoon toekennen.

Hoe begin je met affiliate marketing?

Affiliate marketing begin je door te onderzoeken in welke markt je actief wil zijn en welke producten je wil promoten. Vervolgens ga je nadenken hoe je de producten wil gaan promoten.

Je moet je realiseren dat er meer mensen met affiliate marketing bezig zijn en dat jij er voor moet zorgen dat jouw affiliate project beter is dan de anderen. Met die wetenschap is het advies vaak om te beginnen in een markt waar jij affiniteit mee hebt.

Als je bijvoorbeeld als hobby graag naar de sportschool gaat of een studie in die richting gevolgd hebt, dan is het een goede keuze om jouw affiliate marketing project hier in te starten.

Je kan een website beginnen die informatie en tips over fitness geeft. Er zijn dan verschillende soorten product en cursussen die je kan promoten.

affiliate marketing

Aanmelden bij een affiliate netwerk

Eén van de eerste stappen die je moet doen als je met affiliate marketing begint, is het aanmelden bij een affiliate netwerk. Dit aanmelden is meestal een proces waarbij je diverse persoonlijke gegevens moet invullen. Het affiliate netwerk controleert deze gegevens en als alles in orde is, word je tot het affiliate netwerk toegelaten.

Bij de meeste affiliate netwerk moet je per adverteerder om toestemming vragen om hun producten te mogen promoten. De adverteerder beoordeelt jouw website en als deze goedgekeurd wordt, kan je beginnen met het promoten van hun producten.

Bekende Nederlandse affiliate netwerken

In Nederland zijn er diverse affiliate netwerken actief. De bekendste Nederlandse affiliate netwerken zijn:

 • Tradetracker; het grootste affiliate netwerk hier vind je veel grote aanbieders in de reis- en vakantie branche maar ook grote aanbieders in wonen, gezondheid en mode;
 • Daisycon; een ander groot netwerk waar je handige prijsvergelijkers vindt en veel verschillende aanbieders waaronder dating, boeken en electronica;
 • Awin; een internationaal affiliate netwerk dat ook in Nederland actief is;
 • PayPro; hier vind je voornamelijk digitale producten zoals online trainingen en e-books.

Bekende buitenlandse netwerken

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om internationaal te gaan. Daarvoor zijn er verschillende affiliate netwerken, waaronder:

 • Clickbank;
 • ShareASale;
 • Tradedoubler;
 • JVZoo.

Eigen affiliate programma’s

Er zijn ook diverse grote webshops die een eigen affiliate programma hebben. Hiervoor hoef je je niet bij een affiliate netwerk aan te sluiten maar doe je rechtstreeks met de webshop zaken. Bekende webshops met een eigen affiliate programma zijn:

 • Bol.com;
 • Coolblue;
 • Wehkamp.

affiliate marketing referrals

Interessante affiliate producten

Interessante affiliate producten zijn producten die goed verkopen en waar het liefste niet veel concurrentie op is. Maar deze zijn moeilijk te vinden. Je kan kijken naar een hoge verkoopprijs omdat je daar een hoge commissie op krijgt. Het nadeel van hoge aanschafprijzen is dat deze minder snel verkocht worden.

Interessante affiliate producten zijn producten met recurring commissies. Dit zijn vaak producten met een abonnement. Zolang de klant het product blijft gebruiken krijg jij daar een commissie over. Zo hoef je een product maar één keer te verkopen en kan je er jarenlang commissies over ontvangen!

Een andere interessante opties is een product waar upsells aan vast zitten. Je kan dan commissie over alle producten verdienen. Als een klant een goedkoop product koopt en later besluit om ook een duurder product aan te schaffen, dan krijg jij commissie over beide verkopen. Zo kan de commissie verder oplopen.

Ook interessant is een model waarbij je commissie over de hele winkelwagen krijgt. Bij dit model krijg je commissie over alle producten die een klant aanschaft.

Beste manieren om affiliate producten te promoten

Simpelweg ergens een link plaatsen en hopen dat er iemand op klikt is geen erg goede strategie. Beter is het om potentiële klanten eerst goed te informeren. Dit kan je doen door een uitgebreide review over een product te schrijven of door een video van het product te maken.

In zo’n review kun je aan jouw publiek laten zien wat het product kan en kun je de goede en mindere punten aanstippen.

Met deze methode heb je meer kans op commissies.

Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing is dus zeker mogelijk. Ook is het mogelijk om hier een volledig inkomen mee te verdienen. Vele mensen gingen je al voor en verdienen geld met affiliate marketing.

Wil jij dit ook? Dan is het raadzaam om eerste een cursus te volgen waarmee je meer leert hoe affiliate marketing werkt en hoe je een succesvolle affiliate marketing business opzet.

Plaats een reactie